Friday, November 13, 2015

Citrix XenDesktop 7.6 published through a NetScaler throws the error: "This webpage has a redirect loop" error after upgrading from NS11.0 55.20.nc to NS11.0 63.16.nc

Problem

You have a working Citrix XenDesktop 7.6 with StoreFront 3.0 published through a NetScaler VPX appliance NS11.0 55.20.nc that has been stable for quite some time and have decided to upgrade the NetScaler to the latest NS11.0 63.16.nc.  You proceed to go through the upgrade of the appliance:

image

image

image

The appliance appears to be operational as navigating to the portal URL displays the authentication page presented by the NetScaler:

image

However, you notice that you are not able to successfully log into the portal after entering the credentials because the Internet Explorer browser simply presents a white screen:

image

You attempt to use Chrome to test instead:

image

Then notice that instead of a white page, the browser terminates the attempt and displays the message:

This webpage has a redirect loop

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

image

Expanding the Details option displays the following:

This webpage has a redirect loop

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

Reload

Hide details

The webpage at https://access.domain.com/ has resulted in too many redirects. Clearing your cookies for this site or allowing third-party cookies may fix the problem. If not, it is possibly a server configuration issue and not a problem with your computer.

Learn more about this problem.

image

Solution

While there may be various causes as to why this error would be thrown, the cause for the environment I worked in was because the upgraded NetScaler did not appear to like the redirect configuration I had in IIS on the StoreFront server:

image

The Web Interface Address in the NetScaler Gateway Session Profile was configured without the full directory path:

https://storefront.domain.com

imageimage

What ended correcting the issue was to remove the redirect configured on the IIS properties of the StoreFront server:

image

… and using the full URL path for the StoreFront website:

https://storefrontdr.domain.com/Citrix/UKWeb

image

Note that I’ve also tried upgrading the StoreFront server to 3.0.1.55 but that did not correct the issue:

image

No comments: